NADZEMNE POLIESTERSKE CISTERNE HAASE
(za postavitev v klet, garažo ...)

Sestavljiva cisterna? Če bi to vedeli že prej ...
Mnogi lastniki hiš mislijo, da so njihovi kletni prostori premajhni, stopnice preveč zavite, vrata pa preozka za cisterno, ki bi imela dovolj prostora za letno zalogo kurilnega olja. Le kako bi lahko bila tako velika cisterna vgradljiva v njihove hiše?! Odgovor je: sestavljiva cisterna!

Kako spravimo skozi odprtino 85 x 85 cm v prostor 2,7 x 2,5 m cisterno za gorivo 4500 litrov?
Slike spodaj ponazarjajo opis postopka ... Najprej damo v prostor dno premera 170 cm v dveh delih in ga s poliestrom zlepimo, nato z dvigalom postavimo zunanji in notranji plašč ( cisterna mora biti dvoplaščna - zakonodaja ), dvojno dno in oba plašča pripravljeno za montažo. Plašči so postavljeni in sedaj sledi laminiranje sten in dna cisterne, znotraj in zunaj. Dvoplaščna poliestrska cisterna HAASE je sestavljena, priključki in elektronski nadzor tesnosti z podtlakom zmontiran. Ko smo končali smo komaj prišli ven, ker je bilo tako malo prostora. Pa naj še kdo reče da se ne da tako velike cisterne spravit skozi tako malo odprtino in še zadostiti Uredbi o skladiščenju nevarnih snovi.


Varnost in lagodnost: kletna cisterna HAASE se nadzoruje sama
Kletna cisterna Haase je zgrajena iz dveh sten. Med notranjo in zunanjo steno iz poliestra, ojačanega s steklenimi vlakni, je tako imenovani kontrolni prostor. Za nadzor varnosti cisterne je v kontrolnem prostoru ustvarjen podtlak. Na ta način nastane konstantni vakuum, ki je vsako uro nadzorovan preko sistema za nadzor prepuščanja. Že ob majhnem padcu pritiska sistem sproži optični in akustični alarm. Tako se cisterna Haase pravzaprav sama varuje in nadzira.

Lovilne posode niso potrebne
Zato takšne cisterne ne potrebujemo nobenih lovilnih posod. Glede varnosti ponujajo še več, kot je zahtevano. Celo v vodovarstvenih območjih je lahko 'kar tako' postavljena v klet.

Nič korozije, niti v vlažnih prostorih
Kvaliteten material iz poliestra, ojačanega s steklenimi vlakni (GFK), je stabilen, ne prepušča vonja, je odporen proti spremembam v okolici in je nerjaven. Skozi transparentne stene lahko opazite nivo oziroma zalogo kurilnega olja v cisterni.

29 standardnih tipov cistern - za vsak prostor
Nobena klet ni enaka drugi: nekatere so svetle in nizke, druge ozke in visoke. Ena hiša potroši veliko kurilnega olja, druga manj. Kletne cisterne HAASE se seveda tem okoliščinam prilagajajo: 5 premerov in 7 višin zagotavljajo 29 standardnih tipov, med katerimi je gotovo tudi tisti, ki ga potrebujete vi.

Nobena klet ni enaka drugi: nekatere so svetle in nizke, druge ozke in visoke. Ena hiša potroši veliko kurilnega olja, druga manj. Kletne cisterne HAASE se seveda tem okoliščinam prilagajajo: 5 premerov in 7 višin zagotavljajo 29 standardnih tipov, med katerimi je gotovo tudi tisti, ki ga potrebujete vi.

V Triglavsekem narodnem parku v Domu na Kredarici je vgrajena sestavljiva poliesterska cisterna HAASE za shranjevanje kurilnega olja.

PODZEMNE POLIESTERSKE  CISTERNE HAASE

Podzemna cisterna HAASE Vam omogoča več bivalnega prostora Cisterna za olje HAASE Vam bo v kleti podarila dovolj prostora za druge dejavnosti, saj bo vkopana v zemljo izven hiše. Klet bo tako veliko bolj prijazna in prostori bodo lahko namenjeni savni, zabavi ali drugim konjičkom.

Če načrtujete novogradnjo, ob tem upoštevajte dejstvo, da je montaža cisterne v hišo dražja kot nakup podzemne cisterne. Skupne stroške v prvem primeru namreč sestavljajo poleg stroškov nabave cisterne tudi stroški gradnje primernega prostora po predpisanih varnostnih merilih.Cisterna HAASE je zgrajena iz večih slojev. Med notranjo in zunanjo steno iz poliestra, ojačanega s steklenimi vlakni, leži nosilna stena iz kremena, vezanega z umetno smolo. Drobni zračni kanali, ki so med kremenom, obdajajo notranjo cisterno kot nevidna mreža in ustvarjajo tako imenovani kontrolni prostor. Za nadzor varnosti cisterne je v kontrolnem prostoru ustvarjen podtlak. Na ta način nastane konstantni vakuum, ki je vsako uro nadzorovan preko sistema za nadzor prepuščanja. Že ob majhnem padcu pritiska sistem sproži optični in akustični alarm. Tako se cisterna HAASE pravzaprav sama varuje in nadzira.

Notranji ogled pri preverjanju cisterne ni potreben
Notranji ogledi so potrebni za testiranje podzemnih cistern, ki nimajo sistema za nadzor prepuščanja. Te morajo na vsakih nekaj let (v vodovarstvenih območjih pa pogosteje) pregledati pooblaščeni strokovnjaki. V Sloveniji že veljajo predpisi, ki prepovedujejo vgradnjo podzemnih cistern, ki nimajo sistema za nadzor prepuščanja. Cisterne HAASE ustrezajo vsem okoljevarstvenim predpisom glede kvalitete, vgradnje in vzdrževanja ter so tudi z ekološkega vidika zelo priporočljive. Ustrezna potrdila o kakovosti so bila izdana pri Zavodu za gradbeništvo.
Varnostna oprema
- sistem za nadzor prepuščanja na osnovi podtlaka,
- merilec zgornjega mejnega nivoja za varno polnjenje,
- lovilne posode (betonski jaški) niso potrebni.

Cisterne HAASE so primerne za kurilno olje, diesel, rabljena motorna olja in olja drugih naprav, poleg tega so primerne tudi za približno 120 drugih vodi nevarnih tekočin. Sestavni deli: cisterna, pokrov cisterne z armaturo, jašek, pokrov, sistem za nadzor prepuščanja.
Prava velikost za vaše potrebe.

PODZEMNA DVOPLAŠČNA  POLIESTRSKA CISTERNA Haase 15m3 je vgrajena tudi na občutljivem kraškem terenu pred našim podzenmim biserom - Postojnsko jamo.